GALERIA

FERIE 2019

Dwa tygodnie ferii zimowych za nami.To był bardzo intensywny czas. Każdego dnia działo się coś ciekawego. Byliśmy w Jump City, na lodowisku w "Spodku", w Parku Wodnym "Aquadrom", w kręgielni "Galaktyka", na strzelnicy w Pałacu Młodzieży. Poza tym odbyły się integracyjne zajęcia dla wszystkich grup w siedzibie fundacji, w tym taneczne walentynki, salon urody, turniej ping-ponga i piłkarzyków. W wolnych chwilach odpoczywaliśmy, graliśmy w gry planszowe, gotowaliśmy i wygłupialiśmy się. Od dzisiaj odliczamy dni do wakacji.

STYCZEŃ 2019

W piątek, 21.01.2019 odbyła się przedostatnia próba do spektaklu, którego fabuła oparta jest na mądrym i pięknym opowiadaniu "Szklany człowiek". Dzieci dały z siebie wszystko, były skupione, zaangażowane i współpracujące. Zajęcia odbyły się w ramach projektu "Myśl odwrotnie i przewrotnie – kreacja i twórczość w odkrywaniu siebie i świata" współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, a poprowadziła je dla nas pani profesor Katarzyna Krasoń.

WIGILIA 2018

W czwartek 20.12.2018 roku odbyło się spotkanie wigilijne w Świetlicy Socjoterapeutycznej. Przygotowywaliśmy się do niego bardzo długo. Zarówno wychowawcy, jak i podopieczni dołożyli wszelkich starań, aby spotkanie było wyjątkowe. W tym roku zaprosiliśmy również rodziców, aby mogli w radosnej i spokojnej atmosferze spędzić przedświąteczne popołudnie. Było naprawdę cudownie. Zaczęliśmy zgodnie z tradycją od czytania Pisma Świętego i dzielenia się opłatkiem, a później mogliśmy zasiąść do stołów (w sumie 12 połączonych i ustawionych w trzech rzędach!!!) i spróbować wielu, pysznych dań wigilijnych. Śpiewaliśmy wspólnie kolędy. W związku z tym, że dzieci były bardzo grzeczne przez cały rok otrzymały bardzo duże prezenty. Dziękujemy wszystkim osobom i firmom, które zaangażowały się w organizację spotkania wigilijnego. Szczególnie jesteśmy wdzięczni pracownikom ING Banku Śląskiego, pracownikom Polpharmy, Urzędowi Miasta w Katowicach, Kulczyk Foundation. Dziękujemy rodzicom, którzy tak licznie przybyli na spotkanie. Było nas niemalże 60 osób!

WAKACJE 2018

WALENTYNKI 2018

FERIE 2018

WIGILIA 2017

WAKACJE 2017

FERIE 2016

ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA 2015

POMOC NA 4 ŁAPY - RUSZMY SIĘ Z KANAPY

WAKACJE 2015

PROJEKT FUNDACJI GNIAZDO & FUNDACJI AUCHAN - "TWORZYMY WSPÓLNIE SALĘ KOMPUTEROWĄ"

PROJEKT GRANTOWY CAPGEMINI - "POMALUJMY NASZ ŚWIAT - PROJEKT PLAC ZABAW"

PROJEKT GRANTOWY CAPGEMINI - "ZOSTAŃ ZOOLONTARIUSZEM!"

OBÓZ SOCJOTERAPEUTYCZNY - ZARZECZE 2014

FERIE 2014

ŚWIĘTA BOŻONARODZENIOWE 2013

REMONT SALI GRUPY MŁODSZEJ I KLUBU MŁODZIEŻOWEGO

CAP FOOTBALL CUP

OBÓZ TERAPEUTYCZNY - ZARZECZE 2013

ZAJĘCIA PARKOUROWE

PROJEKT GRANTOWY CAPGEMINII & GNIAZDO - 4 SMAKI ŚWIATA

ŚNIADANIE WIELKANOCNE

KONFERENCJA KOŃCZĄCA PROJEKT "GNIAZDO EKSPERYMENTATORÓW"

20 - LECIE FUNDACJI "GNIAZDO"

PRELEKCJA BOGDANA GOSŁAWSKIEGO - POLSKI ZWIĄZEK NIEWIDOMYCH

OBOZY TERAPEUTYCZNE W ZARZECZU

KONFERENCJA KOŃCZĄCA PROJEKT "WOLONTARIAT?-WARTO!"

MINI EURO 2012

WIELKANOC 2012

FERIE 2012

BOŻE NARODZENIE 2011

WYJAZD DRUŻYNY KS GNIAZDO DO WROCŁAWIA NA MONSTER JAM

WAKACJE 2011

WIZYTA HOLENDRÓW - CZERWIEC

FERIE ZIMOWE 2011

SPOTKANIA ŚWIĄTECZNE

WAKACJE 2010

LIGA PODWÓRKOWA

KATOWICKI DZIEŃ DZIECKA 2010

KONCERT JÓZEFA SKRZEKA DLA FUNDACJI "GNIAZDO"

MIKOŁAJKI

II EDYCJA MAM TALENT I HELLOWEEN

Pod koniec października odbyły się w Fundacji dwie imprezy: II edycja "Mam Talent" i Helloween. Było zapierająco dech w piersiach, niesamowicie, zabawnie, momentami strasznie

DZIEŃ OTWARTY W "GNIEŹDZIE"

Na początku października '09 zorganizowaliśmy na świetlicy Dzień Otwarty, w którym mogły wziąźć udział dzieciaki z okolicznych osiedli i dzielnic. Były śmieszne konkurencje sportowe, nagrody, świetna muzyka, słodki poczęstunek. Zapraszamy do obejrzenia kilku zdjęć z tej imprezy w galerii.

WYCIECZKA DO KOPALNI GUIDO W ZABRZU

Na początku wakacji mieliśmy okazję odwiedzić zabytkową, zabrzańską kopalnię "Guido". Było niesamowicie! Zjechaliśmy na najniżej położony poziom, odwiedziliśmy tajemnicze, ciemne zakątki kopalni i wysłuchaliśmy ciekawych opowieści przewodnika. Serdecznie dziękujemy kierownictwu "Guido" za możliwość odwiedzenia tak wspaniałego miejsca bezpłatnie!

MAJ MIESIĄCEM CZUWAŃ NOCNYCH

Z inicjatywy dzieci w maju zorganizowano we wszystkich trzech grupach "Czuwanie nocne". Zabawy było co nie miara: ognisko, dyskoteka, filmy straszne i śmieszne, tunel strachów, wspólne gotowanie - wszystko to sprawiło, że wszyscy bawili się wyśmiecinie i każdy znalazł coś dla siebie. Następna okazja do nocnych harców zapewne już niebawem, bo na letnim obozie!

MAM TALENT

W połowie marca z inicjatywy kilku członków grupy starszej i przy współpracy z praktykantką Martą zorganizowaliśmy naszą - świetlicowo - klubową wersję popularnego programu "Mam talent". Były sztuczki karciane, pokaz sztuk walki, niesamowite układy breakdancowe, skecze kabaretowe, piosenki i wiele, wiele innych pokazów talentów dzieciaków i wychowawców.